• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Verlichting woonkamer inspiratie: Advies en inspiratie voor het mooi verlichten van je woonkamer

Inspiratie opdoen voor woonkamer verlichting: hanglampen, wandlampen en meer.

Licht is een heel belangrijk onderdeel van de woonkamer, maar welke soort verlichting past perfect bij de stijl van je woonkamer? Ga je voor een moderne look of heeft vintage je voorkeur? Kies je voor een combinatie van meerdere typen lampen of ga je toch voor één soort? In dit blog geven wij je inspiratie en lichtadvies voor huiskamer verlichting.

Inspiratie voor de woonkamer

Wat voor licht in de woonkamer?

LED verlichting woonkamer voorbeelden en lamp ideeën: verschillende soorten en stijlen verlichting

Je wilt graag nieuwe woonkamer verlichting, maar hebt geen idee welke keuzes je moet maken. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden voor woonkamer lampen. Om te beginnen bij de verschillende soorten stijlen. Veelvoorkomende stijlen zijn moderne woonkamer lampen, maar ook industrieel en vintage zijn populair. Verlichting geeft de finishing touch aan je interieur. Is je woonkamer modern ingericht? Dan kun je dit mooi combineren met bijvoorbeeld railverlichting en een moderne staande lamp. Ook past de railverlichting goed bij een industriële inrichting. De railverlichting is te combineren met bijvoorbeeld wandlampen. Mooie voorbeelden hiervan zijn op de afbeelding links en de onderstaande afbeelding te zien.

Daarnaast is ook de positie van de verlichting erg belangrijk. Waar plaats je het en wat voor type verlichting wordt het? Worden het wandlampen, staande lampen of mooie hanglampen in woonkamer? Vaak wordt gekozen voor een combinatie. Veelgebruikt zijn de producten van Lucide, wandlampen en de Stretto railspot in combinatie met een spanningsrail. Door verlichting op verschillende hoogteposities te plaatsen, creëer je layered lighting. Dit betekent dat de woonkamer lampen in verschillende lagen wordt toegepast. Als het goed wordt toegepast, heeft het een positieve invloed op de sfeer van een ruimte.

Rail verlichting woonkamer

Een zeer flexibele lichtoplossing is railverlichting. Dit wordt vaak in luxe woonkamers geplaatst. Hierbij zijn verschillende looks mogelijk. Wil je bijvoorbeeld dat de rail zo min mogelijk opvalt? Dan is een inbouw rail de beste keuze. Als je juist voor een robuustere uitstraling wil gaan, kan de rail ook direct aan het plafond geschroefd worden. Heeft de kamer een hoog plafond? Dan kan het mooi zijn om de rail te pendelen met staaldraden zodat deze lager komt te hangen. De rail is verkrijgbaar in het zwart, wit en grijs. Dankzij de koppelstukken is het mogelijk om allerlei verschillende vormen te maken. In onze spanningsrail configurator hebben we dit vereenvoudigd.

Voor de railspots adviseren we vaak de Karizma Luce Stretto met een 2700K LED module. Dit is een luxe railspot van hoge kwaliteit met een geïntegreerde LED module. De spot is verkrijgbaar in het zwart en wit en is volledig naar wens te configureren. Zo stel je zelf de gewenste configuratie samen. Kies je liever zelf een lichtbron uit? Dan kan je gaan voor de Karizma Luce Vuoto of Berla BS0053. Dit zijn armaturen zonder lichtbron en met alleen een fitting. Dit geeft je de vrijheid om zelf een lichtbron uit te kiezen. In dit geval is zelfs Philips Hue mogelijk. Daarnaast is het met een railadapter mogelijk om allerlei verschillende woonkamer hanglampen vast te maken aan de rail.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Woonkamer lamp: Juiste hoeveelheid licht en kleurtemperatuur

Te veel licht in een woonkamer – of juist te weinig – doet de sfeer in de ruimte niet goed. Kies daarom voor verlichting met de juiste lumenoutput, oftewel: lichtsterkte. Het is afhankelijk van de ruimte en jouw persoonlijke smaak welke lichtsterkte geschikt is. Wat is de vorm van de ruimte? Hoe hoog is het plafond? Vind je een sfeervolle woonkamer met minder licht mooi, of wil je liever meer licht? Door deze afhankelijkheden zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Wij denken graag mee over jouw woonkamer lampen. Neem contact met ons op, dan helpt één van onze lichtadviseurs je verder.

Voor woningen, en dus ook woonkamers, adviseren we altijd een kleurtemperatuur van 2700K. Dit is de warmte van het licht. 2700K staat voor extra warm wit en voorziet een sfeervolle ruimte. Lager dan dit wordt soms ook ingezet. Zo is 2200K mogelijk voor sommige lampen. Deze kleurtemperatuur is vergelijkbaar met kaarslicht en past ook bij een lamp voor woonkamer. Daarbij hebben we ook verlichting met dim-to-warm protocol. Dit betekent dat het licht in de woonkamer warmer wordt naar mate deze wordt terug gedimd.

Lampen idee: combineren en verlichting woonkamer inspiratie

Ben je er over uit dat je een combinatie wil van verschillende typen verlichting? Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van wandlampen en tafellampen in dezelfde stijl met een mooie hanglamp voor de woonkamer als eyecatcher. Het is dan wel belangrijk dat de verlichting dezelfde of vergelijkbare specificaties heeft. Het kan er namelijk gek uitzien als een lamp een kleurtemperatuur heeft van 2700K licht en de ander 2200K.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.