• Franco levering vanaf €100 ex. btw
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Smart Lighting

Met smart lighting maakt u verlichting slim. Het gaat om LED-spots, om strips met LED en om allerlei andere armaturen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel qua verlichting als in kleur en bijvoorbeeld als het gaat om de bediening. Dus wilt u het uzelf makkelijk maken, zoekt u naar specifieke toepassingen of wilt u een woning of pand vanaf de start slimmer inrichten? Lees meer

 • De scherpste online prijzen
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Inspiratie

LED verlichting in museumLED verlichting in museum

Meer informatie

In al die gevallen kunnen we u uitstekend adviseren over de mogelijkheden. Wij hebben ervaring met smart verlichting, bijvoorbeeld via Casambi en Philips Hue. Bovendien weten we welke mogelijkheden er zijn om verlichting te programmeren én weten we voor zowel nieuwe als bestaande woningen wat er mogelijk is.

Tip: heeft u al smart lighting en wilt u die uitbreiden? Geef ons aan waar u op dit moment gebruik van maakt. We stemmen ons advies daar dan op af.

Via Bluetooth of wifi

De smart lighting werkt op basis van verschillende protocollen en technieken. De belangrijkste verschillen ontstaan uit de draadloze technologie die de verschillende systemen gebruiken:

 • Wifi
  De meeste systemen voor slimme verlichting gebruiken wifi. Dit is bijna overal beschikbaar, en kan verbinding maken over (zeer) grote afstand. Dat maakt het goed mogelijk om verlichting vanaf (grote) afstand aan te sturen. Een nadeel is dat het wegvallen van een internetverbinding ertoe kan leiden dat het niet meer lukt om de verlichting te bedienen.
 • Bluetooth
  Onder andere Casambi maakt bewust gebruik van Bluetooth voor de verbindingen. Die technologie is meer beperkt in afstand, maar biedt vaak voldoende ruimte. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er geen internetverbinding nodig is om de verlichting te kunnen gebruiken en schakelen.
LED keukenverlichtingLED keukenverlichting
LED winkelverlichtingLED winkelverlichting

Voor nieuwe en bestaande panden

Om de lighting smart te maken zijn er allerlei technieken en systemen beschikbaar. In alle gevallen gaat het om draadloze techniek. Dat betekent dat dit lukt in zowel nieuwe panden als bestaande panden.

Bij bestaande panden voorkomt het gebruik van draadloze technieken dat er hak- of breekwerk aan te pas zal komen. In nieuwe panden is dat natuurlijk minder aan de orde. Daar bieden de technieken juist de mogelijkheid om dit alvast slim te integreren, en er op grotere schaal gebruik van te maken.

Let op: wilt u de verlichting slim maken? Kijk goed naar de manier waarop u bestaande lampen slim kunt maken of daar nieuwe lichtbronnen voor nodig heeft. Philips Hue werkt bijvoorbeeld met eigen lichtbronnen. Dat biedt in veel gevallen de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van bestaande armaturen.

Programmeren van verlichting

Een groot voordeel van smart lighting is dat u de mogelijkheid heeft om verlichting te programmeren. Dus zoekt u naar een manier om deze automatisch in en weer uit te schakelen? Of gaat het u om scenes, waarmee u in één keer de stand van meerdere lichtbronnen kunt veranderen? De slimme verlichting biedt op dit gebied allerlei mogelijkheden.

Zorg er met de slimme lampen van een van de merken bijvoorbeeld voor dat er een sfeervol geheel ontstaat. En kies op het volgende moment voor een productieve stand, met meer helder wit of blauw licht. Het wisselen hiertussen is heel eenvoudig, en kan zelfs automatisch op basis van een bepaalde tijdsinstelling.

Een ander voordeel van smart lighting is dat u de verlichting kunt laten afstemmen op zonsopkomst en zonsondergang. De verlichting gaat aan zodra de zon onder gaat (of een half uur eerder) en schakelt weer uit als de zon opkomt. Hiervoor maakt het systeem verbinding met online bronnen, om op iedere dag op te vragen hoe laat de zon onder gaat en hoe laat deze weer opkomt.

LED kledingwinkelverlichtingLED kledingwinkelverlichting
LED horecaverlichtingLED horecaverlichting

Casambi, MiLight, Thinq en Philips Hue

Uiteraard heeft u binnen de smart lighting de keuze uit een aantal verschillende systemen. We hebben bij bedrijfsverlichting.be onder andere veel ervaring met:

Gebruikt u al een van deze systemen en wilt u dat zakelijk of in uw woning graag uitbreiden? Of denkt u na over slimme verlichting en bent u benieuwd naar het systeem dat daar het best voor geschikt is? We zijn benieuwd naar de verlichting die u nu al gebruikt en uw specifieke wensen op dat gebied. Aan de hand daarvan kunnen we aangeven wat er mogelijk is.

We kennen de verschillende systemen, inclusief de voordelen en nadelen. We kennen zowel de mogelijkheden als de beperkingen, zodat we u daar goed over kunnen adviseren. Op die manier geven we graag aan op welke wijze u binnen uw bedrijf of in uw woning gebruik kunt maken van smart verlichting.

Smart lighting

Dus denkt u na over smart lighting en wilt u daar als bedrijf of thuis mee aan de slag? Wij weten wat er mogelijk is, kennen de belangrijke voorwaarden en weten van de beperkingen die mogelijk roet in het eten zouden kunnen gooien. Op basis daarvan adviseren we u graag over de beste keuze. En zoekt u naar een manie rom het systeem uit te breiden of om daar slimmer gebruik van te maken? Dat is waar we voor zorgen, geef ons gewoon aan wat u al gebruikt en welke wensen u aanvullend heeft.

En heeft u vragen over smart lighting of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

LED verlichting in een restaurantLED verlichting in een restaurant
LED plafondspotsLED plafondspots

Voordelen van bedrijfsverlichting.be

 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • Tot 7 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Vindt u het lastig om te bepalen welk product u nodig heeft? Of wenst u meer informatie over bepaalde LED verlichting? Neem dan gerust contact op met onze lichtadviseurs. Zij geven u vrijblijvend en deskundig advies op maat. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via  +31 (0)30 - 227 0494
Whatsappen via 030 227 04 94
Mailen via [email protected]
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.