Smart Lighting
Met smart lighting maakt u verlichting slim. Het gaat om LED-spots, om strips met LED en om allerlei andere armaturen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel qua verlichting als in kleur en bijvoorbeeld als het gaat om de bediening. Dus wilt u het uzelf makkelijk maken, zoekt u naar specifieke toepassingen of wilt u een woning of pand vanaf de start slimmer inrichten? Lees meer
Casambi
Casambi is een bijzonder geavanceerd en professioneel smart lighting systeem. Het is slimme verl...
Thinq
Ontdek de toekomst van verlichting met onze Smart Thinq-producten. Met deze slimme verlichting k...
MiLight
Verander de manier waarop u uw verlichting gebruikt met onze Smart MiLight-collectie. Deze produ...
Philips Hue
Duik in de wereld van slimme verlichting met onze Philips Hue-collectie. Maak gepersonaliseerde ...
Bewegingssensoren
Vergroot uw huisautomatisering met onze slimme bewegingssensoren. Ze helpen energie te besparen ...
Daglichtregelingen
Maak gebruik van natuurlijk licht en bespaar energie met onze slimme daglichtregelingen. Deze sy...
Advies nodig over LED verlichting?
Zeker weten dat u de juiste LED verlichting koopt? Onze lichtadviseurs denken graag mee en geven advies voor uw persoonlijke situatie.
Persoonlijk advies
Inspiratie


Meer informatie
In al die gevallen kunnen we u uitstekend adviseren over de mogelijkheden. Wij hebben ervaring met smart verlichting, bijvoorbeeld via Casambi en Philips Hue. Bovendien weten we welke mogelijkheden er zijn om verlichting te programmeren én weten we voor zowel nieuwe als bestaande woningen wat er mogelijk is.
Tip: heeft u al smart lighting en wilt u die uitbreiden? Geef ons aan waar u op dit moment gebruik van maakt. We stemmen ons advies daar dan op af.
Via Bluetooth of wifi
De smart lighting werkt op basis van verschillende protocollen en technieken. De belangrijkste verschillen ontstaan uit de draadloze technologie die de verschillende systemen gebruiken:
- Wifi
De meeste systemen voor slimme verlichting gebruiken wifi. Dit is bijna overal beschikbaar, en kan verbinding maken over (zeer) grote afstand. Dat maakt het goed mogelijk om verlichting vanaf (grote) afstand aan te sturen. Een nadeel is dat het wegvallen van een internetverbinding ertoe kan leiden dat het niet meer lukt om de verlichting te bedienen. - Bluetooth
Onder andere Casambi maakt bewust gebruik van Bluetooth voor de verbindingen. Die technologie is meer beperkt in afstand, maar biedt vaak voldoende ruimte. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er geen internetverbinding nodig is om de verlichting te kunnen gebruiken en schakelen.




Voor nieuwe en bestaande panden
Om de lighting smart te maken zijn er allerlei technieken en systemen beschikbaar. In alle gevallen gaat het om draadloze techniek. Dat betekent dat dit lukt in zowel nieuwe panden als bestaande panden.
Bij bestaande panden voorkomt het gebruik van draadloze technieken dat er hak- of breekwerk aan te pas zal komen. In nieuwe panden is dat natuurlijk minder aan de orde. Daar bieden de technieken juist de mogelijkheid om dit alvast slim te integreren, en er op grotere schaal gebruik van te maken.
Let op: wilt u de verlichting slim maken? Kijk goed naar de manier waarop u bestaande lampen slim kunt maken of daar nieuwe lichtbronnen voor nodig heeft. Philips Hue werkt bijvoorbeeld met eigen lichtbronnen. Dat biedt in veel gevallen de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van bestaande armaturen.
Programmeren van verlichting
Een groot voordeel van smart lighting is dat u de mogelijkheid heeft om verlichting te programmeren. Dus zoekt u naar een manier om deze automatisch in en weer uit te schakelen? Of gaat het u om scenes, waarmee u in één keer de stand van meerdere lichtbronnen kunt veranderen? De slimme verlichting biedt op dit gebied allerlei mogelijkheden.
Zorg er met de slimme lampen van een van de merken bijvoorbeeld voor dat er een sfeervol geheel ontstaat. En kies op het volgende moment voor een productieve stand, met meer helder wit of blauw licht. Het wisselen hiertussen is heel eenvoudig, en kan zelfs automatisch op basis van een bepaalde tijdsinstelling.
Een ander voordeel van smart lighting is dat u de verlichting kunt laten afstemmen op zonsopkomst en zonsondergang. De verlichting gaat aan zodra de zon onder gaat (of een half uur eerder) en schakelt weer uit als de zon opkomt. Hiervoor maakt het systeem verbinding met online bronnen, om op iedere dag op te vragen hoe laat de zon onder gaat en hoe laat deze weer opkomt.




Casambi, MiLight, Thinq en Philips Hue
Uiteraard heeft u binnen de smart lighting de keuze uit een aantal verschillende systemen. We hebben bij bedrijfsverlichting.be onder andere veel ervaring met:
Gebruikt u al een van deze systemen en wilt u dat zakelijk of in uw woning graag uitbreiden? Of denkt u na over slimme verlichting en bent u benieuwd naar het systeem dat daar het best voor geschikt is? We zijn benieuwd naar de verlichting die u nu al gebruikt en uw specifieke wensen op dat gebied. Aan de hand daarvan kunnen we aangeven wat er mogelijk is.
We kennen de verschillende systemen, inclusief de voordelen en nadelen. We kennen zowel de mogelijkheden als de beperkingen, zodat we u daar goed over kunnen adviseren. Op die manier geven we graag aan op welke wijze u binnen uw bedrijf of in uw woning gebruik kunt maken van smart verlichting.
Smart lighting
Dus denkt u na over smart lighting en wilt u daar als bedrijf of thuis mee aan de slag? Wij weten wat er mogelijk is, kennen de belangrijke voorwaarden en weten van de beperkingen die mogelijk roet in het eten zouden kunnen gooien. Op basis daarvan adviseren we u graag over de beste keuze. En zoekt u naar een manie rom het systeem uit te breiden of om daar slimmer gebruik van te maken? Dat is waar we voor zorgen, geef ons gewoon aan wat u al gebruikt en welke wensen u aanvullend heeft.
En heeft u vragen over smart lighting of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.



