• Franco levering vanaf €100 ex. btw
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Kapsalon verlichting

Kapsalon verlichting heeft naast een esthetische waarde, ook een belangrijke functionele waarde. Het is voor een kapper essentieel dat er voldoende licht is om werkzaamheden uit te voeren. Uiteindelijk wilt een kapper goed kunnen zien tijdens het knippen of verven. Naast de functionele waarde heeft verlichting ook invloed op de algehele sfeer van de kapsalon. Zo voorziet een warme kleurtemperatuur van 3000K een sfeervolle uitstraling, terwijl een koelere kleurtemperatuur van 4000K juist een heldere uitstraling geeft. Lees meer

Kapsalon verlichting categorieën

 • De scherpste online prijzen
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Inspiratie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Wat is belangrijk voor kapsalon verlichting?

LED verlichting is verkrijgbaar in meerdere specificaties, maar niet elke specificatie is belangrijk voor de ideale kapsalon verlichting. De belangrijkste specificaties voor kapper verlichting zijn de kleurtemperatuur en kleurweergave.

De juiste kleurweergave voor een kapper

Eén van de belangrijkste specificaties voor kapsalon verlichting is de CRI-waarde, ook wel kleurweergave of kleurechtheid. De kleurechtheid staat voor hoe realistisch de kleuren van de belichte oppervlakten worden weergegeven. Dit is voor kappers ontzettend belangrijk. De haarkleur dient namelijk zo realistisch mogelijk te worden weergegeven. Bijvoorbeeld: blond haar moet er ook echt uitzien als blond haar. Met een hoge kleurweergave wordt voorkomen dat de haarkleur binnen de kapsalon, er anders uitziet dan in daglicht.

De kleurechtheid wordt uitgedrukt in de CRI-waarde, dit is een schaal van 0-100. Voor kapsalons adviseren wij altijd CRI>90. Dit voorziet een zeer realistische weergave van het licht. Hiermee wordt haarkleur zo realistisch mogelijk weergegeven en kan de kapper het werk goed uitvoeren. 

De beste kleurtemperatuur als LED verlichting in kapsalon

De kleurtemperatuur is afhankelijk van persoonlijke smaak. Stel jezelf de vraag: wat is de gewenste uitstraling van de kapsalon? Is dit een gezellige, warme sfeer of eerder een frisse, heldere uitstraling? Als een gezellige sfeer is gewenst, kies dan voor een kleurtemperatuur van 3000K warm wit. Deze warm witte kleurtemperatuur komt in de buurt van een huiselijke sfeer. Als een frisse uitstraling is gewenst, kies dan voor 4000K natuurlijk wit. Dit licht is vergelijkbaar met natuurlijk daglicht en geeft de kapsalon een heldere look.

Vaak wordt een combinatie van 3000K warm wit en 4000K natuurlijk wit toegepast voor een kapper. In dit geval adviseren we voor de knip- en wasplekken een natuurlijk witte 4000K kleurtemperatuur en de verlichting rondom met een warmere 3000K lichtkleur.

Inspiratie voor LED verlichting kapsalon

De afgelopen jaren hebben onze lichtadviseurs meerdere kapsalons en ketens geholpen met de juiste LED verlichting. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk bovenstaande projectfoto’s of onze projectenpagina.

LED verlichting kapper

De belangrijkste ruimtes in een kapsalon zijn de wachtruimte en de werkruimte met kappersstoelen en wasplekken. Vooral voor de werkruimte is voldoende licht zeer belangrijk. Ook de positie van de spots is essentieel. Zo is het niet ideaal als het licht van achter de werknemer komt. Er vormt zich dan een schaduw op het haar van de klant waardoor het zicht wordt verminderd. Ook is het niet verstandig om de LED spots van voor de stoel naar achteren te richten. Het licht verblindt dan de kapper en mogelijk ook de klant. Het meest praktisch is om de LED spot direct boven de kappersstoel te plaatsen en deze recht naar beneden te richten. Schaduwvorming vindt dan zo min mogelijk plaats. Het advies is dan om dit te combineren met een wandlamp of spiegelverlichting. Zo wordt de verlichting van boven ondersteund met verlichting van voren. Zo ben je altijd zeker van voldoende licht.

Veelgebruikte LED verlichting kapper

 1. Nordic Aluminium
  Meest gekozen
  3-fase spanningsrails XTS opbouw - Zwart
  3-fase spanningsrails XTS opbouw - Zwart
  Vanaf € 20,75 € 17,15
  Op voorraad

De beste verlichting kapsalon: lichtadvies op maat

Zoals hierboven omschreven zijn er een aantal belangrijke punten waar rekening mee gehouden wordt voor kapper verlichting. Goede verlichting voor een kapsalon is afhankelijk van het type armatuur, de kleurweergave, kleurtemperatuur en positie. Wordt er nog getwijfeld over de juiste spots of de positie van de LED verlichting? Onze lichtadviseurs denken graag mee! Wij maken vrijblijvend een lichtplan en geven gratis lichtadvies. Dus zeker weten dat de ideale kapsalon verlichting wordt toegepast? Neem dan contact met ons!

Voordelen van bedrijfsverlichting.be

 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • Tot 7 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Vindt u het lastig om te bepalen welk product u nodig heeft? Of wenst u meer informatie over bepaalde LED verlichting? Neem dan gerust contact op met onze lichtadviseurs. Zij geven u vrijblijvend en deskundig advies op maat. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via  +31 (0)30 - 227 0494
Whatsappen via 030 227 04 94
Mailen via [email protected]
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.