• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
 •   Deskundig lichtadvies op maat
 •   Uitsluitend A-merken
 •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Werkplaats verlichting

Of het nu gaat om een werkplaats, fabriekshal of garage, goede verlichting is essentieel. Het is niet alleen heel belangrijk voor de veiligheid, maar de juiste verlichting verbetert ook de zichtbaarheid, minimaliseert schaduwen en optimaliseert kleurweergave. Ben je op zoek naar werkplaatsverlichting? Wij kunnen je daarbij helpen en adviseren je graag. Neem contact met ons op, onze ervaren lichtadviseurs denken graag mee over de ideale lichtoplossing. Lees meer

 • De scherpste online prijzen
 •   Deskundig lichtadvies op maat
 •   Uitsluitend A-merken
 •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Inspiratie

LED TL verlichting in werkplaats LED TL verlichting in werkplaats

Werkplaats verlichting: intensiteit en gelijkmatigheid

Goede werkplaatsverlichting is essentieel voor het verbeteren van de veiligheid, productiviteit en de algehele werkomgeving. Bij het kiezen van de juiste werkplaatsverlichting moet je rekening houden met veel factoren. Wij zetten het voor je op een rij.

Om te beginnen met de intensiteit. De verlichting moet voldoende helder zijn om een goede zichtbaarheid te garanderen. Afhankelijk van het soort werkzaamheden kan dit variëren, maar over het algemeen is het belangrijk om een hoge lichtintensiteit te hebben. Onze lichtadviseurs adviseren graag over de juiste lichthoeveelheid voor jouw werkplaats.

Gelijkmatigheid is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat de verlichting gelijkmatig over de werkruimte is verdeeld, zodat er geen donkere plekken ontstaan. Schaduwen en donkere gebieden kunnen het zicht belemmeren en het risico op ongelukken vergroten.

Led verlichting garage: schaduwvorming verminderen

Hierboven schreven we al dat het erg belangrijk is dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld over de werkplaats. Schaduwen en donkere plekken kunnen ervoor zorgen dat de werkplaats minder veilig wordt. Het minimaliseren van schaduwen is dus belangrijk om de zichtbaarheid te verbeteren. Dit kan worden bereikt door een combinatie van algemene verlichting vanuit verschillende richtingen en gerichte taakverlichting op specifieke werkplekken. Armaturen die vaak in werkplaatsen worden gebruikt zijn LED high bay verlichting, LED TL en LED noodverlichting.

LED verlichting voor werkplaats LED verlichting voor werkplaats

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

LED highbays in loods LED highbays in loods

Garage verlichting: kleurweergave en kleurtemperatuur

Ook moet werkplaatsverlichting een goede kleurweergave bieden, zodat werknemers de juiste kleuren kunnen waarnemen. Dit is vooral belangrijk in werkplaatsen waar kleurherkenning essentieel is, zoals in de grafische industrie of elektronica- assemblage. Denk hierbij aan een CRI90 of hoger. Afhankelijk van de werkzaamheden adviseren wij UGR<25 of UGR<22. De UGR-waarde staat voor de verblindingsgraad. Hoe lager de UGR-waarde, des te minder verblinding er is. Dit voorkomt last van de ogen, hoofdpijn en verhoogt daarmee de efficiëntie van werknemers.

Tot slot de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur van de werkplaatslamp heeft invloed op de alertheid en concentratie van werknemers. Over het algemeen wordt voor werkplaatsen een neutraal wit licht aanbevolen, omdat dit een goede balans biedt tussen helderheid en visueel comfort. Dit is tussen de 4000K en 5000K.

Veelgebruikte verlichting in werkplaatsen

Voordelen van bedrijfsverlichting.be

 • Scherpste online prijzen
 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Vindt u het lastig om te bepalen welk product u nodig heeft? Of wenst u meer informatie over bepaalde LED verlichting? Neem dan gerust contact op met onze lichtadviseurs. Zij geven u vrijblijvend en deskundig advies op maat. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via  +31 (0)30 - 227 0494
Whatsappen via 030 227 04 94
Mailen via [email protected]
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

LED TL verlichting voor werkplaats LED TL verlichting voor werkplaats

Advies op maat!

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan direct contact met ons op, onze lichtadviseurs helpen graag verder!

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.